Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Αναδόμηση της Fascia (video)

Το σύστημα ιστού της Φάσια (Fascia) είναι ένα δίκτυο ινών κολλαγόνου το οποίο διαπερνά το σύνολο του σώματος και έχει καθοριστικό ρόλο τόσο στην κίνηση όσο και στην γενικότερη υγεία.

Η Φάσια συνδέει και διαχωρίζει τις διάφορες δομές και όργανα. Περιβάλλει και διαχωρίζει τους μύες τα μυϊκά δεμάτια, τα μυϊκά ινίδια, ομάδες μυών, αγγεία και νεύρα.

Όπως αναφέρει ο Bill Parisi στο video που ακολουθεί η αναδιαμόρφωση του ιστού της περιτονίας είναι ανάλογη με το ρυθμό/φορτίο που εξασκείται. Δηλαδή, ότι η αναδόμηση της Fascia ακολουθεί την αρχή «rate-load-specific» και εξηγεί: 

  • Εάν εκπαιδεύσουμε την Φάσια με αργό τρόπο, θα αναδιαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει στην υποστήριξη πιο αργών κινήσεων.
  • Εάν εκπαιδευτεί σε δυναμικές αναπηδήσεις, τότε η Φάσια θα αναδιαμορφωθεί ώστε υποστηρίξει πιο δυναμικές και πιο γρήγορες κινήσεις.

Δείτε στο βίντεο πώς αναδομείται η fascia με ανάλογα με το ρυθμό/φορτίο που εξασκείται.

Πατήστε CC για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στα Ελληνικά.

Για την αποτελεσματική εκγύμναση της Φάσια (Fascia) μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα από τα Σεμινάρια του Fascial Fitness, που διοργανώνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο κέντρο Gnosis & Exelixis της KENEXE με την επιμέλεια της Αθηνάς Βιτώρη. Πληροφορίες εδώ

Πηγή: Fasciatrainingacademy

logo_kenexe_black