Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Τι είναι το Fascial Fitness

και σε ποιούς απευθύνεται

Τι είναι η Fascia

Η Fascia/συνδετικός ιστός, είναι ένα δίκτυο ινών κολλαγόνου το οποίο διαπερνά το σύνολο του σώματος, συνδέει και διαχωρίζει τις διάφορες δομές και όργανα. Σήμερα το δίκτυο αυτό θεωρείται ως ένα νέο αυτόνομο σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, με καθοριστικό ρόλο τόσο στην κίνηση όσο και στην γενική υγεία.

Τι είναι το Fascial Fitness

Το Fascial Fitness είναι μια ολιστική προσέγγιση εκγύμνασης της φάσια/συνδετικού ιστού η οποία βασίζεται πάνω στην έρευνα του Dr. Robert Schleip και της ομάδας του (Ulm University, Γερμανία). Στις μέρες μας ,η εκγύμναση της φάσια/συνδετικού ιστού, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των κλασσικών και των εναλλακτικών προγραμμάτων άσκησης. Το Fascial Fitness δίνει την επιπλέον πληροφορία που χρειάζεται και λείπει από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης.

Στόχοι και Οφέλη

Το Fascial Fitness παρέχει νέες πληροφορίες στον ιστό που έχουν τα παρακάτω αποτελέσματα :

✔ Σφριγηλό & τονωμένο σώμα
✔ Ευεξία
✔ Δύναμη
✔ Αναδόμηση ιστού κολλαγόνου
✔ Πρόληψη τραυματισμών

✔ Αύξηση της σωματικής αντίληψης
✔ Συνολικότητα
✔ Λεμφική αποσυμφόρηση
✔ Βελτίωση του μυϊκού τόνου
✔ Αλτικότητα

Το να νιώθει κανείς άνετα μέσα στο σώμα του, σημαίνει ότι νιώθει άνετα μέσα στο συνδετικό του ιστό-fascia. Το δίκτυο κολλαγόνου, το οποίο ονομάζουμε fascia, θεωρείται σήμερα ως το κυριότερο όργανο αίσθησης του σώματος και είναι υπεύθυνο σε ένα μεγάλο βαθμό για την ευεξία μας. Εάν διατηρήσουμε τον συνδετικό μας ιστό σε καλή κατάσταση, μπορούμε να παραμείνουμε ευλύγιστοι, πιο εύκαμπτοι και ανάλαφροι σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Η ενεργοποίηση του ιστού της fascia βελτιώνει την κίνηση μας. Γινόμαστε πιο αλτικοί και ελαστικοί στον βηματισμό μας, με μια αίσθηση ευκολίας και χάρης σε κάθε μας βήμα. Τέλος, επειδή η fascia δίνει σχήμα στο σώμα μας, η εκγύμναση της αυξάνει τον μυϊκό τόνο και συνεισφέρει στην δημιουργία ενός σφριγηλού και τονωμένου σώματος.

Σε ποιούς απευθύνεται

Γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, προπονητές, χειροπράκτες, οστεοπαθητικούς, manual therapists, δασκάλους πολεμικών τεχνών, εκπαιδευτές που ασχολούνται με το σώμα όπως: δάσκαλοι Pilates, Yoga, Gyrotonic, Bodybliss, θεραπευτές Rolfing κ.α.

logo_kenexe_black