Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Paula Esson

Η Paula Esson ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στους τομείς της υγείας και του αθλητισμού το 1988. Ξεκίνησε ως παίκτρια μπάσκετ στην εθνική ομάδα της χώρας της και συνέχισε ως προπονήτρια, με έντονο ενδιαφέρον και την επιθυμία να συμβάλλει στην αποκατάσταση των παικτών μετά από τραυματισμούς και την επιστροφή τους στο άθλημά τους το συντομότερο δυνατό. Συμμετέχει συχνά σε καινοτόμες στρατηγικές προωθώντας νέες ιδέες και οράματα έτσι ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά. Ήταν υπεύθυνη για τα πρώτα προγράμματα επιμόρφωσης στην επιστήμη του αθλητισμού του Συμβουλίου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Business and Technological Education Council – BTEC) στο ΗΒ. Στη συνέχεια, έστρεψε το ενδιαφέρον της σε νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς και της βελτίωσης της υγείας. Αυτό την οδήγησε στην Τεχνική Bowen, μια νευρολογική και περιτοναϊκή προσέγγιση από την Αυστραλία, με δημιουργό τον Tom Bowen. Πάντα ενθουσιώδης και αφοσιωμένη στη διαρκή βελτίωση, ασχολήθηκε με τη διαχείριση πολυάσχολων κλινικών και παράλληλα με την ανατροφή των μικρών παιδιών της και επέστρεψε στη διδασκαλία στο πλαίσιο του μοντέλου ECBS. Ανέκαθεν τη διέκρινε το πάθος για μια ενοποιημένη υγειονομική περίθαλψη και για μοντέλα που έχουν στόχο να συγκεράσουν τους δύο τομείς της εναλλακτικής ιατρικής και της αλλοπαθητικής.

Η συνεργασία της με τον Steve Porter στη Βορειοανατολική Αγγλία την οδήγησε στην ανάπτυξη δύο μεγάλων κέντρων με τίτλο NIHP (Northern Integrative Health Practice), που προσφέρουν μια σειρά από συναρπαστικές και αποτελεσματικές προσεγγίσεις αναφορικά με τη λειτουργία και τον πόνο, και τα οποία έχουν αποδείξει ότι οι νέες ιδέες μπορούν να αποδώσουν με τα σωστά στοιχεία και την κατάλληλη ώθηση. Σε αυτό το σημείο άρχισε και η πραγματική εκμάθηση σε συνεργασία με το ΕΣΥ της Αγγλίας (NHS), με σκοπό την πραγματική ενοποίηση μοντέλων ανθρώπινων φροντίδας, λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα πολιτικές, αξίες, πεποιθήσεις και περίπλοκα συστήματα. Αυτά τα κέντρα εξακολουθούν να λειτουργούν μέσω του διαδικτυακού τόπου www.healthnorth.co.uk.

Το 2015 η Paula επικεντρώθηκε και πάλι ολοκληρωτικά στην Τεχνική Bowen και ασχολήθηκε με τη διαχείριση του Κολεγίου Μελετών Bowen (College of Bowen Studies) για τρία χρόνια. Σήμερα ασχολείται με την περαιτέρω ενοποίηση των επιμέρους τομέων υγείας σε διεθνές επίπεδο, μέσω των Προγραμμάτων Red Flag για Θεραπευτές σε συνεργασία με το Κολέγιο Ιατρικής (College of Medicine) και με συμβούλους διαχείρισης του πόνου, παράλληλα με το πάθος της για την Τεχνική Απελευθέρωσης Ουλώδους Ιστού McLoughlin (McLoughlin Scar Tissue Release – MSTR), η οποία έρχεται να καλύψει ένα κενό στην πρακτική εκπαίδευση για πολλούς θεραπευτές. Οι νέες έρευνες μέσω υπερήχων παρέχουν ενδιαφέρονται στοιχεία που αποδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα αυτής της τεχνικής σε πολλές πτυχές της γενικής υγείας.

Στην Paula αρέσει η καινοτομία και η διασκέδαση, ενώ έχει το δικό της όραμα για τον τομέα της υγείας. Επιδιώκει τη συνεχή εξέλιξή της για να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε θεραπευτές και το ευρύ κοινό. Σήμερα παρέχει προγράμματα σε όλο το ΗΒ και την Ευρώπη, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.safetomove.com.

Αν έχετε τη δυνατότητα να περάσετε μερικές μέρες μαζί της, ο ενθουσιασμός της αλλά και το περιεχόμενο των προγραμμάτων της θα σας παρακινήσουν να εξελίξετε την απόδοσή σας σε νέα επίπεδα. Το μότο της είναι «πρόοδος όχι τελειότητα».

Τίτλοι

BSc Αθλητική Επιστήμη
Cert Ed. Lecturer (Πιστοποιημένη Λέκτορας)
Επίκουρη Καθηγήτρια Διαχείρισης του Πόνου
Εκπαιδεύτρια και Χρήστρια της Τεχνικής Bowen
Εκπαιδεύτρια και Χρήστρια της Τεχνικής MSTR
Χρήστρια P-DTR (Ιδιοδεκτικά – Εν Τω Βάθει Τενόντια Αντανακλαστικά)

Ιδρύτρια των Northern Integrative Health Care (NIHC)
Ιδρύτρια των Προγραμμάτων Red Flag για Θεραπευτές
Ιδρύτρια της Τεχνικής Λέμφου-Νευρικού Συστήματος

logo_kenexe_black