Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Σεμινάριο Fascial Pelvic Floor 1 part 1

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Οι Yogis το αποκαλούν “Mula Bandha”, οι Pilates Trainers το ονομάζουν “Powerhouse”, στο Fascial Training αναφερόμαστε σε αυτό το μυοπεριτονιακό δίκτυο, ως το “εσωτερικό τραμπολίνο” 

Πριν από μερικά χρόνια, στην επιστήμη της κίνησης, τεκμηριώθηκε η σπουδαιότητα ενός σωστά ρυθμισμένου τόνου στο πυελικό έδαφος. Ωστόσο, η συμβατική προπόνηση έχει επικεντρωθεί κυρίως στην ενδυνάμωση των μυϊκών δομών.

Η έρευνα που αφορά το περιτοναϊκό δίκτυο δίνει έμφαση στο σημαντικό ρόλο του δικτύου του κολλαγόνου που βρίσκετε στο εσωτερικό της λεκάνης και προάγει τη σωστή λειτουργία του πυελικού εδάφους. Η μείωση της αντοχής, της ευπλαστότητας, καθώς και της ελαστικής δύναμης οφείλεται στην απώλεια της τονικότητας των ιστών του κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην εγκράτεια, στην σταθερότητα της οσφυϊκής μοίρας και στην σεξουαλική ζωτικότητα.

Αυτά τα πρόσφατα ευρήματα οδηγούν στο να επαναπροσδιοριστεί η προπόνηση, η οποία γίνεται λιγότερο τοπική και στατική. Οι ασκήσεις που αφορούν το δίκτυο του κολλαγόνου στο πυελικό έδαφος, προσανατολίζονται στο να φορτίζουν και να τονώνουν με συγκεκριμένο τρόπο τον ιστό της φάσια και τις μυοπεριτονιακές αλυσίδες.

logo_kenexe_black