Τι είναι η τεχνική απελευθέρωσης ουλώδους ιστού;

Μέχρι σήμερα, η αντιμετώπιση του ουλώδους ιστού είναι ο πιο παραμελημένος τομέας σωματικής θεραπείας. Η Τεχνική MSTR® είναι μια εξαιρετικά προηγμένη, καινοτόμος και επιτυχημένη μέθοδος αντιμετώπισης του  ουλώδους ιστού. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, αν δεν αντιμετωπιστεί ο ουλώδης ιστός, μπορεί να εμποδίσει ή να αποτρέψει μια επιτυχημένη θεραπευτική προσέγγιση.

Οι επιπτώσεις μεταχειρουργικών ουλών στο ανθρώπινο σώμα δεν πρέπει να υποτιμούνται.

Το σώμα σχηματίζει ουλώδη ιστό ως φυσική αντίδραση στο τραύμα, όταν υπάρξει διάρρηξη ή διάτρηση του δέρματος, ακούσια ή εκούσια, π.χ. λόγω χειρουργικής επέμβασης. Η πιο παχιά, ινώδης μάζα μιας ουλής μπορεί να εμποδίσει την καλή κυκλοφορία του αίματος, να επιβραδύνει την κυκλοφορία της λέμφου, ή ακόμα και να επηρεάσει το εύρος της κίνησης.

Ημερομηνία

2 Φεβρουαρίου 2020
Κυριακή: 09:00 - 18:00 

Τοποθεσία

Αποστολοπούλου 75
152 31 Χαλάνδρι

Πολλοί σωματικοί θεραπευτές διαθέτουν ελάχιστες ή καθόλου γνώσεις για τον ουλώδη ιστό, για τον τρόπο που επηρεάζει το σώμα και, το πιο σημαντικό, για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις του.

Αυτό το μονοήμερο σεμινάριο μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά!

Οι συμμετέχοντας στο εργαστήριο MSTR® θα εντυπωσιαστούν από το πόσο απλή, αλλά και ταυτόχρονα αποτελεσματική, είναι η Τεχνική MSTR® και πόσο γρήγορα μπορούν να την εφαρμόσουν στην πρακτική τους.
Η Paula εστιάζει στις λεπτομέρειες για να εξασφαλίσει ότι θα αποκομίσετε αποκλειστική πρακτική επιτόπου εμπειρία παράλληλα με θεωρητικές γνώσεις.

• Βελονιστές
• Αισθητικούς
• Θεραπευτές Bowen
• Χειροπράκτες
• Μαίες & Νοσοκόμους
• Μυοθεραπευτές
• Οστεοπαθητικούς
• Ογκολόγους & Θεραπευτές Μασάζ
• Δασκάλους Pilates
• Φυσιοθεραπευτές
• Επαγγελματίες Αθλητιατρικής / Προπονητές
• Δασκάλους Yoga
• Θεραπευτές Αποκατάστασης
• Και πολλούς άλλους!

Το εργαστήριο περιέχει πλήθος πληροφοριών:

1ο Μέρος: Μάθετε τα πάντα για τον ουλώδη ιστό, τις ενδείξεις και αντενδείξεις, τα χρονικά πλαίσια εφαρμογής, τη διαχείριση μη βιολογικών εμφυτευμάτων.

2ο Μέρος: Λειτουργία του δέρματος: πληγές, σχηματισμός ουλώδους ιστού, επιπτώσεις ουλώδους ιστού στο σώμα.

3ο μέρος: Ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις: Οι ουλές δεσμεύουν συναισθηματικά τραύματα. Είδη συναισθημάτων που δεσμεύονται σε ουλές. Γιατί είναι η μόνη διαδικασία που παρουσιάζεται στο σεμινάριο. Διαχείριση της συναισθηματικής απελευθέρωσης του πελάτη. Αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της αγωγής στον πελάτη.

4ο Μέρος: Διαχείριση του πελάτη: ενημέρωση του πελάτη για τις επιπτώσεις της αντιμετώπισης του ουλώδους ιστού - όλες οι ουλές αποτελούν τραύμα. Έντυπο στοιχείων πελάτη: προτεινόμενες ερωτήσεις. Πώς να προσεγγίσετε την ουλή. Μορφή μιας τυπικής συνεδρίας αντιμετώπισης ουλώδους ιστού: χρόνος, φροντίδα μετά τη συνταγογραφημένη αγωγή (ιδιαίτερα συναισθηματική απελευθέρωση). Παρακολούθηση μετά τη συνταγογραφημένη αγωγή.

5ο Μέρος: Χαρακτηριστικά εργασίας: πίεση/ανοχή ιστού. Ανάλυση: πώς και γιατί η MSTR® είναι τόσο αποτελεσματική (ειδική για τον ιστό/πολλαπλών κατευθύνσεων). Πρακτική επίδειξη στη διάρκεια του σεμιναρίου.

6ο Μέρος: Πρακτική επίδειξη στη διάρκεια του σεμιναρίου/ Χρόνος για άμεση πρακτική των συμμετεχόντων. Βοήθεια για την τελειοποίηση της τεχνικής. Συζήτηση: εντυπώσεις των συμμετεχόντων.

Η Paula Esson ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στους τομείς της υγείας και του αθλητισμού το 1988. Ξεκίνησε ως παίκτρια μπάσκετ στην εθνική ομάδα της χώρας της και συνέχισε ως προπονήτρια, με έντονο ενδιαφέρον και την επιθυμία να συμβάλλει στην αποκατάσταση των παικτών μετά από τραυματισμούς και την επιστροφή τους στο άθλημά τους το συντομότερο δυνατό. Συμμετέχει συχνά σε καινοτόμες στρατηγικές προωθώντας νέες ιδέες και οράματα έτσι ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά. Ήταν υπεύθυνη για τα πρώτα προγράμματα επιμόρφωσης στην επιστήμη του αθλητισμού του Συμβουλίου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Business and Technological Education Council - BTEC) στο ΗΒ. Στη συνέχεια, έστρεψε το ενδιαφέρον της σε νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς και της βελτίωσης της υγείας. Αυτό την οδήγησε στην Τεχνική Bowen, μια νευρολογική και περιτοναϊκή προσέγγιση από την Αυστραλία, με δημιουργό τον Tom Bowen. Πάντα ενθουσιώδης και αφοσιωμένη στη διαρκή βελτίωση, ασχολήθηκε με τη διαχείριση πολυάσχολων κλινικών και παράλληλα με την ανατροφή των μικρών παιδιών της και επέστρεψε στη διδασκαλία στο πλαίσιο του μοντέλου ECBS. Ανέκαθεν τη διέκρινε το πάθος για μια ενοποιημένη υγειονομική περίθαλψη και για μοντέλα που έχουν στόχο να συγκεράσουν τους δύο τομείς της εναλλακτικής ιατρικής και της αλλοπαθητικής.

Η συνεργασία της με τον Steve Porter στη Βορειοανατολική Αγγλία την οδήγησε στην ανάπτυξη δύο μεγάλων κέντρων με τίτλο NIHP (Northern Integrative Health Practice), που προσφέρουν μια σειρά από συναρπαστικές και αποτελεσματικές προσεγγίσεις αναφορικά με τη λειτουργία και τον πόνο, και τα οποία έχουν αποδείξει ότι οι νέες ιδέες μπορούν να αποδώσουν με τα σωστά στοιχεία και την κατάλληλη ώθηση. Σε αυτό το σημείο άρχισε και η πραγματική εκμάθηση σε συνεργασία με το ΕΣΥ της Αγγλίας (NHS), με σκοπό την πραγματική ενοποίηση μοντέλων ανθρώπινων φροντίδας, λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα πολιτικές, αξίες, πεποιθήσεις και περίπλοκα συστήματα. Αυτά τα κέντρα εξακολουθούν να λειτουργούν μέσω του διαδικτυακού τόπου www.healthnorth.co.uk.

Το 2015 η Paula επικεντρώθηκε και πάλι ολοκληρωτικά στην Τεχνική Bowen και ασχολήθηκε με τη διαχείριση του Κολεγίου Μελετών Bowen (College of Bowen Studies) για τρία χρόνια. Σήμερα ασχολείται με την περαιτέρω ενοποίηση των επιμέρους τομέων υγείας σε διεθνές επίπεδο, μέσω των Προγραμμάτων Red Flag για Θεραπευτές σε συνεργασία με το Κολέγιο Ιατρικής (College of Medicine) και με συμβούλους διαχείρισης του πόνου, παράλληλα με το πάθος της για την Τεχνική Απελευθέρωσης Ουλώδους Ιστού McLoughlin (McLoughlin Scar Tissue Release - MSTR), η οποία έρχεται να καλύψει ένα κενό στην πρακτική εκπαίδευση για πολλούς θεραπευτές. Οι νέες έρευνες μέσω υπερήχων παρέχουν ενδιαφέρονται στοιχεία που αποδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα αυτής της τεχνικής σε πολλές πτυχές της γενικής υγείας.

Στην Paula αρέσει η καινοτομία και η διασκέδαση, ενώ έχει το δικό της όραμα για τον τομέα της υγείας. Επιδιώκει τη συνεχή εξέλιξή της για να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε θεραπευτές και το ευρύ κοινό. Σήμερα παρέχει προγράμματα σε όλο το ΗΒ και την Ευρώπη, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.safetomove.com.

Αν έχετε τη δυνατότητα να περάσετε μερικές μέρες μαζί της, ο ενθουσιασμός της αλλά και το περιεχόμενο των προγραμμάτων της θα σας παρακινήσουν να εξελίξετε την απόδοσή σας σε νέα επίπεδα. Το μότο της είναι «πρόοδος όχι τελειότητα».

Τίτλοι

BSc Αθλητική Επιστήμη
Cert Ed. Lecturer (Πιστοποιημένη Λέκτορας)
Επίκουρη Καθηγήτρια Διαχείρισης του Πόνου
Εκπαιδεύτρια και Χρήστρια της Τεχνικής Bowen
Εκπαιδεύτρια και Χρήστρια της Τεχνικής MSTR
Χρήστρια P-DTR (Ιδιοδεκτικά – Εν Τω Βάθει Τενόντια Αντανακλαστικά)

Ιδρύτρια των Northern Integrative Health Care (NIHC)
Ιδρύτρια των Προγραμμάτων Red Flag για Θεραπευτές
Ιδρύτρια της Τεχνικής Λέμφου-Νευρικού Συστήματος

Διάρκεια: 8 ώρες

Ημερομηνία: και Ώρες Διεξαγωγής: 2 Φεβρουαρίου 2020 | 09:00 - 18:00 

Τόπος Διεξαγωγής: Kenexe, Αποστολοπούλου 75 152 31 Χαλάνδρι 1ος  Όροφος

Κόστος:

195,00 ευρώ
με προκαταβολή  95,00 ευρώ μέχρι και τις  26 Ιανουαρίου 2020 και εξόφληση την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου.

Τράπεζα Πειραιώς
Αρ. Λογαριασμού: 5083 089 591 334
IBAN: GR30 0172 0830 0050 8308 9591 334
Όνομα Δικαιούχου: KENEXE I.K.E.
Τράπεζα Alpha Bank
Αρ. Λογαριασμού: 984 002 330 000 287
IBAN: GR82 0140 9840 9840 0233 0000 287
Όνομα Δικαιούχου: KENEXE I.K.E.

Παρακαλούμε να στείλετε με e-mail την απόδειξη κατάθεσης.

Επικοινωνία: info@kenexe.gr

Κάντε Κράτηση Τώρα!

(*) Υποχρεωτικά πεδία.

TOP

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Με την εγγραφή σας στο Newsletter της Kenexe αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας.

Επιμορφωτικά Σεμινάρια

Υπηρεσίες & Προϊόντα Υγείας - Ευεξίας


X