Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Fascia το ολιστικό σύστημα του σώματος

Το σύστημα μυός-οστού που παρουσιάζεται στις περισσότερες τυπικές ανατομικές περιγραφές μας παρέχει ένα καθαρά μηχανικό μοντέλο κίνησης που τείνει να περιλαμβάνει μοχλούς και άλλα τέτοια στοιχεία. Στην πραγματικότητα όμως, στο ανθρώπινο σώμα βλέπουμε μια ομοιόμορφη ενοποιημένη εικόνα.

Αυτό που κινεί τις αρθρώσεις δεν είναι απλώς ένα σύστημα μυός-οστού. Είναι η μάζα. Είναι η ορμή. Είναι η βαρύτητα. Είναι η δύναμη αντίδρασης του εδάφους. Το σώμα εκμεταλλεύεται αυτούς τους παράγοντες με έναν ιδιαίτερα ομοιόμορφο, ενοποιημένο και συντονισμένο τρόπο. Έτσι, όταν ένα μέρος του σώματος κινείται, ολόκληρο το σώμα ανταποκρίνεται.

Από λειτουργική άποψη, ο καλύτερος ιστός που μπορεί να μεσολαβήσει σε αυτή την ανταπόκριση είναι ο συνδετικός ιστός – η fascia. Διατηρεί όλα τα επιμέρους στοιχεία στη θέση τους – δεν πρόκειται για έναν αδρανή ιστό. Τεντώνεται.

Αναπηδά σαν ελαστικός ιμάντας. Συμβάλλει στη διατήρηση του σχήματος. Μας επιτρέπει να είμαστε πιο αθλητικοί. Μας βοηθά να έχουμε πιο σταθερές αρθρώσεις για να είμαστε πιο υγιείς.

Συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία και απόδοση του σώματος.

Πηγή: Fasciatrainingacademy

Γνωρίστε το Fascial Fitness

Για την αποτελεσματική εκγύμναση της Φάσια (Fascia) και του περιτοναϊκού συστήματος, δηλώστε συμμετοχή στα Σεμινάρια του Fascial Fitness. Διοργανώνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα από την KENEXE – Gnosis & Exelixis με την επιμέλεια της Αθηνάς Βιτώρη σε συνεργασία με το Fascia Training Academy. Περισσότερα

logo_kenexe_black