Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Σεμινάριο Fascial Fitness®

Trainer Course

Σεμινάριο Πιστοποίησης Fascial Fitness

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Το Fascial Fitness Trainer Course εμβαθύνει στις θεωρητικές και πρακτικές πληροφορίες που έχουν δοθεί στο εισαγωγικό σεμινάριο καθώς και σε τρία συναρπαστικά νέα θέματα απο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες πάνω στην fascia:

✔ Στον σημαντικό ρόλο της θωρακοοσφυϊκής περιοτονίας στην σταθερότητα του κορμού για μια δυνατή και ανθεκτική οσφυϊκή μοίρα.

✔ Στις πρόσφατες έρευνες που αφορούν τις δυναμικές ιδιότητες του νερού στο δίκτυο του συνδετικού ιστού. Οι πληροφορίες αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο η περιεκτικότητα του νερού που βρίσκεται μέσα στον κολλαγόνο ιστό, ελαττώνεται και εκρέει καθώς ανταποκρίνεται στην εσωτερική η εξωτερική τάση που εξασκείται πάνω στον ιστό. Η καινούργια αυτή ιδέα μεταβάλει την έννοια του άκαμπτου σώματος και θέτει μια διαφορετική οπτική στην εκγύμναση του ιστού που χρειάζεται να ενσωματώσουν οι θεραπευτές κίνησης και οι γυμναστές στα προγράμματα εκγύμνασης.

✔ Επεξεργαζόμαστε νέες πληροφορίες για την λειτουργία του δικτύου της fascia ως όργανο αίσθησης. Η fascia  περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό προσαγωγών νεύρων στο σώμα.  Η νέα έρευνα παρέχει πολύ σημαντικές γνώσεις για την ιδιοδεκτικότητα, την αλγοδεκτικότητα και την ενδοδεκτικότητα. Οι ιδιοδεκτικοί μηχανοϋποδοχείς βρίσκονται κυρίως στις επιφανειακές μεμβράνες και διαμορφώνουν την αίσθηση της κίνησης. Η έρευνα που αφορά τους αλγοϋποδοχείς (υποδοχείς πόνου) εστιάζει στην θωρακοοσφυϊκή περιτονία και δηλώνει ότι η θωρακοoσφυϊκή περιτονία παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή πόνου της οσφυϊκής μοίρας. Η έρευνα που αφορά την ενδοδεκτικότητα περιλαμβάνει τις υποσυνείδητες πληροφορίες που προέρχονται από ελεύθερες νευρικές απολήξεις και ενημερώνουν για την παρούσα φυσιολογική κατάσταση του σώματος. Το αποτέλεσμα της έρευνας υποδεικνύει την ολιστική φύση της  fascia και προτείνει την ενσωμάτωση της κίνησης για την αντιμετώπιση συναισθηματικών διαταραχών.

Το Trainer Course προσθέτει και εμβαθύνει την κατανόηση μας για την Fascia και το ρόλο της στην κίνηση του ανθρώπινου σώματος, με μια σειρά πρακτικών ασκήσεων και καινοτόμων εφαρμογών για όσους ασχολούνται με την κίνηση.
logo_kenexe_black