Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Σημαντικά τα οφέλη από τη χρήση της Βεντούζας

Η θεραπεία με βεντούζες εφαρμοζόταν και στην Αρχαία Ελλάδα με τις πρώτες αναφορές χρήσης να ανάγονται στον Ιπποκράτη. Τις προηγούμενες δεκαετίες η θεραπεία με βεντούζες ήταν πολύ διαδεδομένη και χρησιμοποιούνταν στην αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος.

Σήμερα οι Βεντούζες θεωρούνται σαν ένα  αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο, γιατί ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αυτοϊασης του σώματος, απελευθερώνοντας μπλοκαρίσματα στον ιστό του σώματος και αποσυμφορίζοντας τα εσωτερικά όργανα με αποτέλεσμα την πρόληψη και την αποφυγή εμφάνισης κάποιας ασθένειας.

Η χρήση της Βεντούζας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την λεμφική παροχέτευση για την αποβολή των  τοξικών αποβλήτων από τον οργανισμό.

Οι βεντούζες χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση διαφόρων δυσλειτουργιών του γαστρεντερικού συστήματος, όπως δυσκοιλιότητα, σπαστική κολίτιδα κ.α. Του μυοσκελετικού συστήματος, όπως αρθρίτιδα και πόνους. Του αναπνευστικού συστήματος, όπως βρογχίτιδα, κρυολόγημα, γρίπη. Του νευρικού συστήματος, όπως άγχος κατάθλιψη. Του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως πόνοι περιόδου και ακανόνιστη περίοδος.

Συνοπτικά τα οφέλη της θεραπείας με βεντούζες είναι πολλαπλά. Οι εφαρμογές μπορεί να είναι τοπικές ή πιο εκτεταμένες και να βελτιώνουν συνολικά την υγεία μας.

Τοπικές εφαρμογές Βεντούζας

 • Διεγείρει την ροή του αίματος και της λέμφου στην περιοχή που εφαρμόζεται
 • Βελτιώνει την αιμάτωση και οξυγόνωση των τοπικών ιστών
 • Ανακουφίζει από μυοπεριτοναϊκούς πόνους και φλεγμονές
 • Αυξάνει την ευλυγισία και ευπλαστότητα του συνδετικού ιστού
 • Αυξάνει την ροή της λέμφου με αποτέλεσμα την παροχέτευση κ καλύτερη αιμάτωση του μυοπεριτοναϊκού συστήματος

Συστημικές εφαρμογές Βεντούζας

 • Κρυολόγημα- γρίπη
 • Λεμφική παροχέτευση για τόνωση του ανοσοποιητικού
 • Αρθριτικά
 • Προβλήματα του γαστρεντερικού
 • Άγχος
 • Κατάθλιψη

Η θεραπεία με Βεντούζες είναι πλέον ένα πολύ αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο. Υπάρχουν πολλές επιλογές τύπων για επαγγελματική και ιδιωτική χρήση.

Επισκεφθείτε το kenexeshop για να γνωρίσετε μεγάλη ποικιλία Βεντουζών BellaBambi.  Οι βεντούζες Bella Bambi είναι φτιαγμένες από συμβατή σιλικόνη μεγάλης ανθεκτικότητας με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που τις καθιστά πιο αποτελεσματικές στην εφαρμογή. Προσφέρονται σε διαφορετικές δυναμοποιήσεις δίνοντας τη δυνατότητα εναλλαγής στο τύπου που χρησιμοποιείται ανάλογα την περιοχή και την κατάσταση του ιστού.

Δείτε στο kenexeshop

Η kenexe παρουσιάζει το διαδικτυακό σεμινάριο Φυσικοθεραπείας με Βεντούζες – cupping therapy της Physioacademy και εκπαιδευτή τον Stefan Richelli. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές, προσφέρει τα στοιχεία-κλειδιά για να κατακτήσεις την τεχνική cupping με τις βεντούζες BellaBambi από μια εντελώς νέα σκοπιά.

Κατανόησε τις διάφορες fascias, τις σχέσεις μεταξύ τους, μάθε την τεχνική με βεντούζες για την κινητοποίηση της fascia.

Δείτε το Διαδικτυακό Σεμινάριο Cupping με τις βεντούζες BellaBambi

logo_kenexe_black